angelle-chang-jow-fashion

Zelfvertrouwen door kleding

Het gestaar, geschrokken gezichten en de ongemakkelijke clichés die erbij horen als mensen in de kinderwagen kijken. Als moeder van een kind met een schisis kan het soms heel frustrerend zijn, maar hoe fashion designer Angelle Chang dit gevoel gebruikte om er juist iets moois mee te doen is heel inspirerend:

“Ik besloot om ze een goede reden te geven naar hem te kijken en ging kleding voor hem ontwerpen waarmee hij de mooiste en meest trendy jongen werd die ze ooit gezien hebben.”

Zo werd haar kledinglabel geboren: JOW Fashion, vernoemd naar haar zoontje Jowin.

“Ik wil dat mensen naar mijn zoontje kijken omdat hij er leuk uitziet, niet door zijn litteken. Ook mijn zoon mag er zijn. Ik wil dat hij alles kan doen en bereiken wat iemand zonder schisis ook kan. Mijn doel met JOW Fashion is om mijn boodschap te verspreiden. Dat kan in allerlei vormen. Op dit moment kan ik me heel goed uiten in kleding.”

Met JOW Fashion ontwerpt ze kleding met als recentste thema: Perfect Because of Imperfections. Kleding die door imperfecties juist perfect wordt, heel gaaf als je het mij vraagt. Ondertussen is de kleding een internationaal succes te noemen met zelfs pop-up stores in Azië.

Modellen met een schisis

Om haar kleding te showen in print en websites e.d. worden er altijd foto’s gemaakt met modellen. Angelle koos er bewust voor om hier modellen voor in te zetten die een schisis hebben. Zo mocht ik, samen met andere modellen, afgelopen oktober naar Den Haag waar de photoshoot plaatsvond. Een hele gave ervaring en inspirerend om het team van JOW Fashion aan het werk te zien. Ik hoop dat haar verhaal ook anderen kan inspireren.

photoshoot-modellen-met-schisis

Meer weten over JOW Fashion of benieuwd naar de foto’s? Check dan hun website.

Foto Featured Image: Jacques Zorgman
Foto’s Photoshoot: Marc Lambrechts
Quotes van: Schisiservaringen.nl
Bijbehorende krantenartikel van het Algemeen Dagblad

Ook een website?

In het dagelijks leven werk ik als allround conceptontwikkelaar bij Brainmoves waarbij ik o.a. verhalen mag vertellen met unieke websites.

Neem contact op met mij via:
edwin [at] brainmoves.nl