"Straight roads do not make skillful drivers"

− Paulo Coelho

"Have no fear of perfection - you'll never reach it."

− Salvador Dali

"We lijden alleen als we willen dat de dingen anders zijn dan ze zijn"

− Epictetus

"A man should look for what is, and not for what he thinks should be"

− Albert Einstein

"Iedereen is normaal totdat je ze beter leert kennen"

− Dave Sim

Over ZeKunnenVeelTegenwoordig.nl

ZKVT is een persoonlijke blog met ervaringen, clichés, inspiratie en tips over (het hebben van een) schisis. Ook wel bekend als ‘hazenlip’. Of als ‘dat wat die van Dit Was Het Nieuws ook heeft’. Met deze blog wil ik leuke, maar relevante informatie bieden voor de mensen die graag meer willen weten over schisis. Dat mag best met een knipoog vind ik — vandaar de naam.

Het idee voor ZKVT ontstond doordat ik mijn ervaringen in de vorm van tips uit wilde brengen in een boek. Echter, kwam ik erachter dat er ook op het internet nog maar weinig ‘leuks’ te vinden is over schisis. Iedere keer als ik googlede naar ‘schisis’ kwamen dezelfde afbeeldingen en verhalen naar voren. Naast enkele goede initiatieven (klik) was er weinig nieuws en voor mijn gevoel ook weinig ‘mooi nieuws’ in de vorm van praktische tips die je direct toe kunt passen in je leven. Ik hoop dat ik anderen hiermee kan helpen!

Over Edwin

In 1992 ben ik thuis geboren met een dubbele schisis met alles erop en eraan. Al snel volgden de eerste operaties bij UMC Radboud in Nijmegen, wat voor mij en mijn ouders best een eindje reizen was. Mede dankzij de goede opvoeding van mijn ouders, de aanwezigheid van mijn grote broer en zusje is mijn jeugd zorgeloos verlopen. Tijdens de basisschool was ik één van de slimmere kinderen en hield ik (en mijn klasgenoten) me niet bezig met mijn schisis. Op één mindere periode van een paar maanden na, heb ik ook geen nare ervaringen aan de middelbare school over gehouden.

In 2013 ben ik als User Experience Designer afgestudeerd met een onderzoek naar (het meten van) geluk. Mede door die periode ben ik erachter gekomen wat voor persoon ik ben naast mijn schisis en dat voelt prettig. Momenteel ben ik werkzaam als allround conceptontwikkelaar bij Brainmoves waar ik me bezig mag houden met het bedenken én realiseren van allerlei gave nieuwe-media projecten!

Facebook   Twitter